Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

07.06.2018 tarih ve 92 karar numaralı Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına istinaden, “Dış ortam sıcaklığı yalnızca 15 °C’ nin altında olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılabilecektir.”

Kalorifer ve sobaların sabah 06:00 – 09:00 saatleri ve akşam 16:00 – 19:00 saatleri arasında yakılması yasaktır.

İlçemizde hava kirliliğini kaynağında önlemek için her bina yönetimi Edirne Valiliği tarafından satışına izin verilen torbalı kömürleri kullanmak zorundadır.

Kömüre yakma esnasında %4 oranında (1 ton kömüre 40 kg kireç) toz kireç karıştırılmalı ve kaloriferler yetkili kalorifer ateşçisi kurslarına katılarak ateşçi belgesine sahip vatandaşlarımız tarafından yakılmalıdır. Vatandaşlarımıza önemle duyulur.

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün oluşturduğu E-Atık Toplama ekibi tarafından İlçemizde elektronik atığın çıkması muhtemel işyerleri ziyaret edilmiş ve esnaflarımız bilgilendirilmiştir.

İlçemizin ileri gelen esnaflarından Yeni Adalet Gazetesi sahibi ve köşe yazarı Adnan KARAKAYA çevre duyarlılığı göstererek, 25 yıl boyunca deposunda biriktirdiği yaklaşık 500 kg elektronik atığı geri kazanıma gönderilmek üzere Uzunköprü Belediyesi Çevre Müdürlüğü personellerine teslim etmiştir.

Uzunköprü Belediyesince bugüne kadar 17.445 kg elektronik atık işyerlerinden, hanelerden ve kurumlardan toplanarak geri kazanıma gönderilmiştir.

Uzunköprü Belediyesi ve T.M.M.O.B. Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi işbirliği ile kazan yakma sistemlerinin iyileştirilmesi, çevre bilincinin oluşturulması, konut güvenliği, konut sakinleri ve çalışanlarının sağlığının korunması konularında apartman yöneticileri ve kalorifer ateşçilerine yönelik Belediye Hizmet Binası Refik Martin Salonu'nda seminer düzenlenmiştir.
Katılımın yoğun olduğu seminerde tüm katılımcılara, seminer sonunda katılım sertifikası, toz maskesi ve iş eldiveni verilmiştir.

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, elektronik atıkları ekonomiye geri kazandırmak,  doğal kaynaklarımızı korumak ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ve TÜBİSAD iş birliği ile gerçekleştirilen yarışma kapsamında ilçemizdeki tüm okullara elektronik atık toplama kutuları ile bilgilendirme afiş ve broşürleri dağıtılıyor.

Günlük hayatımızı kolaylaştıran elektronik ürünlerin kullanım sürelerini tamamladığında çevreye olan zararlarının en aza indirilip, geri dönüşüme katkı sağlamaları için 4 Mayıs 2018 tarihine kadar sürecek yarışmaya katılan okulların ödülleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında teslim edilecektir.

Uzunköprü Belediyesi ve T.M.M.O.B. Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi işbirliği ile kazan yakma sistemlerinin iyileştirilmesi, çevre bilincinin oluşturulması, konut güvenliği, konut sakinleri ve çalışanlarının sağlığının korunması konularında apartman yöneticileri ve kalorifer ateşçilerine yönelik seminer düzenlenecektir.
Katılımcılara, seminer sonunda katılım sertifikası, toz maskesi ve iş eldiveni verilecektir. Apartman yöneticilerinin, kalorifer ateşçilerinin ve ilgi duyan tüm halkımızın katılımlarını bekleriz.